PASTA OPWARMEN?

Gevulde pasta zoals ravioli en lange- of korte pastagerechten.

  1. Doe je pasta in een steelpan.
  2. Voeg een kopje water toe per portie pasta.
  3. Zet een deksel op je pan.
  4. Laat enkele minuten pruttelen.
  5. Draai de pasta eens om en laat nog enkele minuten pruttelen.
  6. Je pasta is klaar na 4 à 5 min.
  7. Serveer met Parmigiano indien nodig.

Lasagna opwarmen

  1. Verwarm de oven op 180° – 210° C.
  2. Doe je lasagna in een vuurvaste schotel of
    laat in de aluminium verpakking.
  3. Warm op gedurende  30 à 40 min.
  4. Je lasagna is klaar als je een krokant kortstje ziet.

PASTA KOKEN?

Voor verse ongekookte pasta

  1. Doe water in een kookpot.
    Gebruik 1 liter water per 150 gr pasta.
  2. Voeg 1/2 eetlepel zout per liter water toe.
  3. Warm je saus op in een steelpan.
  4. Kook je verse pasta gedurende 2 à 4 minuten.
  5. Haal de pasta uit het water met een schep.
  6. Doe de pasta samen met je saus in een steelpan.
  7.  Laat samen enkele minuten pruttelen.
  8. Serveer met Parmigiano indien nodig.